Mennyi idő alatt lehet megtanulni angolul?

Megtanulni angolul?
Mennyi?

Mennyi idő alatt lehet megtanulni angolul? Ezt a kérdést rengetegszer hallottam már. Mindenki arra kíváncsi, hogy mennyi időre lesz majd szüksége, hogy eljusson egy bizonyos szintre. Ha azt hitted, hogy most majd egy eddig rejtegetett nagy titokról rántom le a leplet, sajnos ki kell, hogy ábrándítsalak. Mert erre a kérdésre egyszerűen nem lehet pontos választ adni.

Megtanulni angolul?

Kezdjük azzal, hogy mit is jelent az, hogy “megtanulni” angolul. Valakinek elég az, ha külföldi utazásai során elboldogul, “nem adják el”. Valaki középfokú nyelvvizsgát szeretne, van, aki pedig tárgyalóképes nyelvtudásra törekszik, csak, hogy néhány esetet említsek. Tehát nem mindegy, hogy hová szeretnél eljutni az angol nyelv elsajátításában.

Egyedi vagy

A következő kérdés, hogy Neked személy szerint hogy megy a nyelvtanulás. Eddig hogy tanultál angolul? Megfelelően haladtál? Nyitott vagy új módszerek kipróbálására? Vagy ragaszkodsz a régi, jól bevált (?) technikáidhoz? Ha rutinos, tapasztalt nyelvtanuló vagy, hatékonyabban tudsz haladni, mint azok, akik csak most kezdenek bele a nyelvtanulásba. Mennyi időt tudsz az otthoni gyakorlásra rászánni? Milyen körülmények között tanulsz, meg kell osztanod a figyelmed, vagy csak a tanulásra koncentrálsz? Mennyire fog az agyad, mennyire vagy stresszes általában? Vannak berögzült rossz szokásaid a nyelvtanulással kapcsolatban? És ez nem arról szól, hogy vannak az intelligens emberek meg vannak a buták. Attól még, hogy valakinek több diplomája van, nem biztos, hogy gyorsan tanul nyelveket. Attól még, hogy az iskolában gyenge osztályzatokat kaptál és nem ment a tanulás, lehet, hogy felnőtt fejjel, a megfelelő módszerekkel képes vagy az átlagnál gyorsabban tanulni. Szóval ez egy felettébb összetett kérdés.

Ha megtalálod a számodra ideális módszert, ha elsajátítod azokat a technikákat, amik Neked a legjobban testhezállók és kihozzák belőled a legtöbbet, biztosan gyorsítani tudsz a nyelvtanuláson. Hogy ez mennyi idő lesz?  Ha már egy ideje jársz egy tanárhoz, aki elég jól ismer ő talán meg tudja becsülni…

Ha tetszett a cikk itt iratkozhatsz fel a továbbiakra: Klikk ide

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.